fbpx

Modet att följa dina drömmar

Drömmen om ett Franskt Lanthus

Många av oss har livsdrömmar som vi burit på ibland i många år. Enligt den australiensiska sjuksköterskan Bronnie Ware som länge jobbat med människor i livets slutskede så är en av de vanligaste sakerna vi ångrar när vi befinner oss i slutet av våra liv just att vi önskar att vi haft modet att följa våra drömmar!

Drömmen om ett Franskt Lanthus

Därför väljer vi nu att följa en dröm som vi burit på i många år! Drömmen om ett franskt lanthus där vi kan jobba med det som vi brinner för: Hälsa, lärande och utveckling! Det har tidigare inte varit någon bra timing att förverkliga denna dröm då vi har haft hemmavarande barn och såklart haft deras bästa i fokus under deras uppväxt! Nu är våra barn unga vuxna. Vår yngsta tar studenten till våren och snart är boet tomt.

La Chartreuse

Tidigare äventyr

Vi har tidigare gett oss ut på äventyr även som familj. 2016 flyttade vi till London för ett år då maken fick en postdoc tjänst där. Då var hela familjen med i beslutet och alla ville testa att bo i London ett år. Detta år gav oss massor av nya härliga intryck och erfarenheter. En av dessa var att det går att flytta till ett annat land och känna sig hemma där!

Kärlek vid första ögonkastet

I många år har vi följt den franska bostadsmarknaden och så i somras gav vi oss ut för att titta på plats! Vi hade fått syn på ett fantastiskt hus i Sydfrankrike och eftersom detta Chateau drevs som ett B & B så valde vi att boka in oss för att ”Provbo” på La Chartreuse! Det var kärlek vid första ögonkastet när vi mötte det gamla vackra huset! Vi visste att detta möte skulle komma att förändra våra liv!

Entrén till La Chartreuse

Två konstnärssjälar

Vi blev varmt välkomnade av värdparet Marie och Jean-Louis, ett konstnärspar som lagt ner hela sin själ på att renovera La Chartreuse.

Marie och Jean.Louis

Renoveringen har skett varsamt och alla gamla vackra stengolv, dörrar och fönster är väl bevarade. Marie är konstnär och har gjort fantastiskt vackra föremål till huset. Jean-Louis är möbelsnickare och har gjort vackra möbler till flera av rummen.

A room with a view

Utsikten från ett av rummen

Vi fick en väldigt fin kontakt under våra dagar på ”La Chartreuse”. Marie och Jean-Louis kände sig så glada över våra planer för huset! Nu har vi skrivit kontrakt och snart får vi nycklarna! Vi är så otroligt tacksamma över att vi får möjlighet att ta över deras livsverk! Nu ska vi med varsam hand göra det till vårt!

Kontraktsskrivning

Kontraktsskrivning

Mat som älskar oss tillbaka

Så nu följer vi vår dröm om ett franskt lanthus. Ett hus där vi som båda är psykologer kan jobba med det som vi brinner för: Hälsa lärande och utveckling! Det här är ett ställe dit vi vill välkomna framtida gäster! Här vill vi erbjuda vila och återhämtning! Här vill vi ge människor nya upplevelser! Här vill vi skapa förutsättningar för utveckling och lärande! Här vill vi att människor ska kunna mötas, skratta och känna att livet kommer lite närmre! Här vill vi servera mat som vi älskar och som älskar oss tillbaka!

Livsstil för hälsa och välbefinnande

Vi håller nu som bäst på att planera för kommande konceptresor till La Chartreuse! Redan denna sommar kommer vi att anordna ”Livsstil för hälsa och välbefinnande!” på denna underbara plats! Vi tror att människor är sugna på att resa och att man gärna kombinerar resande med hälsa och personlig utveckling! Vi tror också att möjligheten att välja tåget som färdmedel kommer att locka fler i framtiden!

Hur ser din livsdröm ut?

Har du någon livsdröm? Hur ser den ut?

Välkommen till oss på Franskt Lantliv

Klicka här för att följa: www.instagram.com/fransktlantliv

Varmt välkommen att följa vår resa på Instagram under användarnamnet @fransktlantliv