fbpx

Bodil Jonsson

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Bodil Jonsson är leg psykolog, leg psykoterapeut och specialist i klinisk psykologi, med en vidareutbildning i funktionsmedicin.

Bodil är utbildad vid Umeå universitet och vid Svenska Institutet för Kognitiv Psykoterapi i Stockholm. Hon är även utbildad i MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) av Dr. Jon Kabat-Zinn, MSC (Mindful Self-Compassion) av Michel Becker/Steven Hickman, samt Compassionfokuserad terapi av Dr. Paul Gilbert. Hon har utbildning i stressrelaterad ohälsa, bland annat ”Stress och återhämtningsbeteenden” ledd av leg psykolog, leg psykoterapeut Niclas Almén. Hon har även specialiserat sig inom området sömn och KBT-behandling av sömnproblem. Bodil har mångårig erfarenhet som behandlande psykolog och psykoterapeut med inriktning mot KBT.

Bodil har ett stort intresse för kopplingen mellan medicin och psykologi och av att förstå hur ohälsa uppstår i ett samspel mellan olika faktorer. Därför var det naturligt för Bodil att vidareutbilda sig inom funktionsmedicin. Hon har gått funktionsmedicinsk vidareutbildning för legitimerad vårdpersonal anordnad av Funktionsmedicinska vårdutbildningar under ledning av leg. läkare och medicine doktor i farmakologi Peter Martin. Den delen av utbildningen har bestått av sju moduler, där några exempel är: Mag-tarmkanalen & Immunologi, HPA-axeln (Binjurarna), HPT-axeln (Sköldkörteln) och Blodstatus. I utbildningen har även ingått Evolutionsmedicin som hållits av Leg Fysioterapeut, träningscoach och funktionsmedicinsk terapeut Jonas Bergqvist. Exempel på moduler inom denna del av utbildningen: Evolutionsmedicin & Kosthållning, Evolutionsmedicin & Fasta, Evolutionsmedicin & Stress, Evolutionsmedicin & Motion.

Bodil har dessutom gått utbildningen ”Rädda din hjärna nu” som anordnats av funktionsmedicinare Peter Wilhelmsson, psykolog Sanna Törsleff Berglund, neuroforskare Hayde Bolouri och leg läkare Birgitta Brunes. Denna utbildning handlade om hur man håller sin hjärna frisk och vital och vad du själv kan göra för att påverka din hjärnhälsa i positiv riktning. Från innehållet: Hjärnans funktion, orsaker vid dysfunktion, utvärdering av kognitiv hälsa, upplägg av personanpassad funktionsmedicinsk behandling.

Bodil är en person som drivs av en passion till att ständigt utvecklas och lära sig mer, hon håller sig ajour med det som händer inom aktuella kunskapsområden genom att hela tiden hålla sig uppdaterad om senaste forskning.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]