fbpx

Så förbereder du dig för semestern

Stressforskarnas bästa tips

Så börjar midsommarhelgen gå mot sitt slut. En av mina absoluta favorithelger. En helg då så mycket av sommaren fortfarande ligger framför oss. Jag åker alltid norrut till midsommar. Till släkten och midnattssolen. Det är nu det är ljust hela natten och näst intill omöjligt att komma i säng. Inte optimalt för sömnen men livet känns nära och andningen blir liksom naturligt lite djupare.

Det är många som precis har börjat eller snart startar sin semester. En välbehövlig längre återhämtning. Tiden inför semestern kan dock bli stressig för många. Mycket som ska hinnas klart inför semestern och det kan göra att många börjar sin semester ordentligt slutkörda. DN publicerade nyligen en artikel där de intervjuade några av Sveriges ledande stressforskare om hur vi bäst förbereder oss för semestern och bäst återhämtar oss på semestern.

Niclas Almén som är stressforskare vid Mittuniversitetet tipsar om att planera in aktiviteter första dagarna på semestern. Han menar att risken annars är stor att vi ältar jobbrelaterade tankar om vi för snabbt lägger oss i hängmattan. Dan Hasson stressforskare vid Karolinska Institutet tipsar om att planera för att jobbet ska vara klart en veckan innan semestern faktiskt börjar för att ge sig själv tid att slutföra i lugn och ro och att varva ner innan semestern faktiskt börjar. Kerstin Jeding doktor i psykologi tipsar om att börja skriva en kom-ihåg-lista till sig själv innan semestern för att lättare kunna koppla bort jobbet och att om möjligt börja jobba igen en torsdag så att det blir en mjukare start.

Själv har jag kanske en dryg veckas jobb kvar med att slutföra några uppdrag och att förbereda för höstens bokutgivning. Därefter kommer jag faktiskt att ta helt ledigt. Detta år tar jag också ledigt från allt skrivande. Det har blivit väldigt mycket skrivande för mig de sista åren då jag skrivit två böcker och ett hundratal blogginlägg. Och återhämtning handlar ju om att vi gör något annat än det vi gör när vi jobbar så jag ska ta semester även från bloggen.

Jag vill även påminna om att du kan förbeställa signerade exemplar av min nya bok till ett specialpris av 199 kr (inklusive frakt). Normalpris på förlagets webbshop på hemsidan kommer att vara 249 kr exklusive frakt. Boken levereras då i samband med releasen 3.e september.

Jag önskar dig en riktigt härlig och återhämtande sommar så hörs vi längre fram.

Sommarkram Bodil

Här följer några bilder från den nya boken. Du ser fram och baksida och innehållsförteckningen. Denna bok innehåller mängder av fina bilder och korta texter och är en fantastisk present till dig själv eller någon annan du bryr dig mycket om. Beställ några böcker till det förmånliga priset så har du presenter för kommande året!

Dela gärna! Det gör du bäst genom knapparna längst ner i inlägget.